Appartementencomplex ‘De Stadhouder’ in aanbouw

29 mei 2007
Stadhouder Apeldoorn

Op het kruispunt van de Europaweg en de Koningstadhouderlaan in Apeldoorn komt een nieuw woongebouw met 90 luxe appartementen en een parkeergarage. Het gebouw maakt deel uit van de ontwikkelingen die de komende jaren gaan plaatsvinden langs de Europaweg. De Europaweg krijgt een nieuwe hoogwaardige uitstraling, dat als motto heeft meegekregen ‘van Europaweg tot Europalaan’.

Het woongebouw ligt aan de zuidkant van de Europaweg. Samen met het aan de andere zijde van de weg gelegen Minx zakencentrum (ook ontworpen door Rijnboutt Van der Vossen Rijnboutt) vormt het appartementencomplex een nieuwe stadspoort voor Apeldoorn. De ligging nabij het centrum van Apeldoorn, en de goede bereikbaarheid maken het tot een zeer geschikte woonlocatie.

Stadhouder Apeldoorn

De appartementen zijn verdeeld over vier torens. De torens hebben verschillende hoogtes waardoor een dynamisch beeld ontstaat. Tussen de torens zijn twee binnentuinen en een gemeenschappelijk stadsbalkon gelegen. Aan het stadsbalkon bevinden zich ook de centrale entrees van de appartementen.

Stadhouder Apeldoorn

De Hoge Dries wordt opnieuw ingericht en zal het karakter van een stadsparkje krijgen, zodat het gebouw rondom rijkelijk in het groen komt te staan. Omdat onder het gebouw een halfverdiepte parkeergarage wordt gemaakt, hoeft er op straatniveau weinig ruimte voor parkeren te worden gereserveerd en kan het natuurlijke karakter optimaal tot zijn recht komen.

In het complex bevindt zich een ruime variatie aan verschillende woningtypen. De appartementen variëren in grootte en vorm van de plattegrond, oriëntatie en buitenruimte. Op deze manier is rekening gehouden met de individuele woonwensen van de toekomstige bewoners.

Stadhouder Apeldoorn

De gevels zijn gemaakt van licht glanzende, paarsblauwe baksteen die De Stadhouder een chique uitstraling geven. De verdiept liggende raamkozijnen, serres in de vorm van uitkragende glazen doosjes, en balkons geven het gebouw een stoer karakter.