Circulair paviljoen naast rijkskantoor de knoop

13 januari 2017
De knoop knoopplein

Vlak naast Utrecht CS is een unieke duurzame transformatie in volle gang: ‘Rijkskantoor de Knoop’. Dit gebouw wordt gerenoveerd én uitgebreid met een circulair paviljoen. Nieuwsgierig? Kom dan zelf een kijkje nemen! Rogier Joosten en Menno Rubbens vertellen u 17 januari graag meer over de circulaire uitdagingen, het bijzondere paviljoen en de aanpak.

Circulair paviljoen Het paviljoen wordt een voorbeeld en ‘aanjager’ van circulaire economie in vorm en functie. Het is een bijzondere beleving van horeca, werkplekken en innovaties als versterking van ‘Smart Sustainable City’. Een circulaire economie –laboratorium, dat zodanig wordt ontworpen dat het voor de duur van 15 jaar kan blijven staan en daarna kan worden verplaatst en elders volledig (of in delen) kan worden hergebruikt.

Kortom: een bijzonder circulair ontwerp, inclusief circulaire fundatie. Ook voor de exploitatie van het Paviljoen is de ambitie om dit volledig circulair te doen.

Toelichting en rondleiding De rondleiding en bijbehorende toelichtingen worden verzorgd door: Rogier Joosten – Ontwikkelaar R Creators (R Creators is een samenwerking van Strukton, Facilicom en Ballast) & Menno Rubbens – concept ontwikkeling – Cepezedprojects (Tevens ontwikkelaar van de circulaire tijdelijke rechtbank in Amsterdam)

Bekijk het event/de rondleiding van 17 januari 2017.