Gelderlandplein en De Barones winnen internationale Macael Award

17 november 2017
De Barones Breda

Tijdens de uitreiking van de Macael Award op 17 november heeft Joost Verheus namens Rijnboutt de International Europe Award in ontvangst mogen nemen voor twee projecten: Gelderlandplein in Amsterdam en De Barones in Breda. Aanleiding daarvoor is onder andere het gebruik van marmer van Sierra Elvira voor de vloeren.

Op uitnodiging van Van Stokkum is Joost Verheus afgereisd naar Macael in zuid-oost Spanje voor de 31e editie van de “premios Macael”. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd door de AEMA (Association of the Marble Industry in Andalusia)

De award

In internationaal gezelschap van prijswinnaars mochten wij de prijs in ontvangst nemen voor onze projecten “de Barones” in Breda en “Groot Gelderlandplein” te Amsterdam. Beide projecten, in opdracht van Kroonenberg Groep, zijn kenmerkend voor een eigentijdse retailomgeving waarin de belevingswaarde van het winkelen wordt versterkt door de bijzonder hoge kwaliteit van het openbare gebied. In beide projecten ligt een natuursteen vloer afkomstig uit Andalusie, ca 11000m² Sierra Elvira is verwerkt tot vloeren, trappen en wandbekledingen.

De Barones Breda

Bezoek natuursteen groeve

Naast de bijzonder feestelijke manifestatie brachten zij een bezoek aan de plek waar de natuursteen wordt gewonnen en verwerkt. In de groeve wordt duidelijk dat de wining van natuursteen een indrukwekkende inspanning vraagt. De lokale verwerkende industrie laat zien dat met de moderne CNC technieken nauwelijks beperkingen zijn aan het bewerken van steen. Ook dit bezoek inspireert ons weer in onze ontwerpen en versterkt onze vakkennis over dit bijzonder duurzame en vooral mooie product.

De Barones Breda
De Barones Breda
De Barones Breda

Bekijk hier alle winnaars.