Kroonenberg Groep schenkt kunstwerk aan Rijnboutt

15 maart 2019
kroonenberg kunstwerk

Afgelopen donderdag waren Lesley Bamberger, Olaf Nieuwenhuis en Paul Bremmer van Kroonenberg Groep op bezoek bij Rijnboutt voor een bijzonder moment: zij kwamen een kunstwerk overhandigen voor het nieuwe kantoor van het multidisciplinaire ontwerpbureau aan de Moermanskkade in Amsterdam. Het kunstwerk, getiteld ‘Trashcanstack’ van de kunstenaar Hans van Bentem, krijgt er een prominente plek.

De samenwerking van Kroonenberg Groep en Rijnboutt gaat al meer dan 14 jaar terug. Zo werkten zij samen aan uiteenlopende en grootschalige transformaties van winkelcentra als het Gelderlandplein in Amsterdam, de Barones in Breda en het Hilvertshof in Hilversum. Maar ook de spraakmakende renovatie van The Bank in Amsterdam en de op dit moment in uitvoering zijnde transformatie van het rijksmonument aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, ook bekend als het voormalige Telegraafgebouw, getuigen van een gedeelde visie op binnenstedelijke ontwikkeling. Hoge kwaliteit en oog voor detail zijn hierbij sleutelbegrippen.

Inmiddels behoort ook kunst tot een vast onderdeel bij het creëren van de perfecte omgeving om te winkelen, werken en wonen. De beelden van Eja Siepman van de Berg sieren sinds 2010 de entreehal van The Bank, en werken van internationale kunstenaars zoals KAWS, Erwin Wurm, Julian Opie, Patricia Piccinini, Joel Morrison en Marcus Harvey zijn te bewonderen in de recent opgeleverde winkelcentra. Rijnboutt is verheugd met Trashcanstack, en dankt Kroonenberg Groep hartelijk.

kroonenberg kunstwerk