Lesley Bamberger winnaar van de Vastgoedmarkt Award 2012/2013

17 mei 2013
The Bank, Amsterdam

Lesley Bamberger, eigenaar/directeur van Kroonenberg Groep, is vanmiddag uitgeroepen tot winnaar van de Vastgoedmarkt Award 2012/2013 tijdens het jaarlijkse Vastgoedmarkt Trends Congres.

Hij kreeg de prijs uit handen van Pieter Hendrikse (CEO van CBRE Global Investors EMEA), de prijswinnaar van vorig jaar, en Toine Al, hoofdredacteur a.i. van Vastgoedmarkt. Bamberger kwam na een zorgvuldige weging van de stemmen van Vastgoedmarktlezers en een redactieberaad als winnaar uit de bus. De redactie prijst de vaste koers van Bamberger, nooit van zijn stuk gebracht door de vastgoedgekte in de vette jaren én vastgoedmalaise in de huidige magere jaren.

Zijn conservatisme, zowel op het gebied van financiering, projecten en type vastgoed, paart hij aan gedurfd ondernemerschap. Met deze combinatie van eigenschappen wist hij sinds zijn aantreden in 1996 een crisisbestendige vastgoedportefeuille van 800 miljoen gulden uit te bouwen tot een slordige 2 miljard euro. Voorlopige kroon op zijn werk is The Bank, de internationaal geroemde herontwikkeling van het voormalige ABN-Amro-hoofdkantoor in hartje Amsterdam. Zijn rotsvaste geloof in de locatie en de kwaliteit van het gebouw The Bank bleek meer dan gerechtvaardigd; ook in crisistijd slaagde hij erin de 25.000 m2 kantoorruimte en 7.000 m2 winkelruimte en voorzieningen te verhuren.

Behalve Bamberger wisten ook genomineerden Kees van Harten, René Hogenboom en Henk Jagersma zich het afgelopen jaar bijzonder te onderscheiden in de markt. Van Harten slaagde erin als medeoprichter van Capital Value om in crisistijd een nieuwe vastgoedadviseur op de nationale kaart te zetten. Hogenboom blijft als directeur Altera Vastgoed met zijn sectoraal vastgoedfonds Altera een rots in de branding voor vele institutionele beleggers. En Jagersma houdt als CEO van Syntrus Achmea Real Estate & Finance bijna in zijn eentje de nieuwbouwmarkt aan de praat door anticyclisch te investeren in nieuwe woningen en winkels.

Winnaar Bamberger ontving naast een oorkonde ook een van hem geschilderd portret van kunstschilder Hans Sprangers. De prijs is voor de twaalfde keer toegekend. Eerdere winnaars waren Jan Doets (ING RE), Hans van Veggel (Multi), Cor van Zadelhoff, Ton Meijer (MAB), Karin Laglas (Rodamco Europe), Coen van Oostrom (OVG), Jaap Gillis (Redevco), Peter Keur (FGH Bank), Isaäc Kalisvaart (MAB Development), Marijn Snijders (Jones Lang LaSalle) en Pieter Hendrikse (CBRE Global Investors Emea).

Bron: Vastgoedmarkt