Marqt opent derde winkel in The Bank

25 maart 2010
The Bank, Amsterdam

Verswinkel Marqt heeft woensdag 24 maart haar derde vestiging geopend in gebouw The Bank aan de Utrechtsestraat.

Bereikbaar vanuit een imposante hal aan de arcade in de Utrechtsestraat is de winkel gelegen in de voormalig kluisruimtes op de eerste kelder verdieping van het voormalige bankgebouw.

Vanaf straatniveau leiden twee tapis-roulantes naar de winkel waarin op de kolommen de aanzetten van de weggesloopte kluiswanden zijn af te lezen. In het interieur, naar ontwerp van Mark van der Geest is de constructie ruw afgewerkt en zijn alleen de hoogst noodzakelijke ingrepen gedaan die nodig zijn voor de organisatie van de winkel. Tezamen met de uitgestalde producten is een prachtige winkel gerealiseerd in dit gemeentelijk monument.

The Bank, Amsterdam

Op korte termijn hoopt Marqt op het verhoogd bel etage niveau aan de entreehal nog een horeca voorziening toe te voegen waarmee op deze plek in de stad een belangrijke koppeling wordt gelegd tussen het Rembrandtplein en de Utrechtsestraat.

Met de opening van deze winkel die volop zichtbaar is vanaf het straatniveau in de arcade is het eerste resultaat zichtbaar geworden van de herstructurering van dit voorheen volledig gesloten bankgebouw.

The Bank, Amsterdam
The Bank, Amsterdam