Metamorfose voor de Bijenkorf La Vie

29 juni 2011
bijenkorf_1037_foto0001_01-LR

In opdracht van Mn-Services werkt Rijnboutt sinds 2010 aan de verbouwing van de Bijenkorf La Vie in Utrecht. Het gebouw wordt ingrijpend verbouwd om de expansie van de Bijenkorf te kunnen huisvesten. Het gehele project wordt in BIM uitgewerkt.

Winkelcentrum La Vie is geopend in 1986. Het gebouw heeft een verspringende rooilijn, overstekken en een uitgesproken materialisatie. Hierdoor heeft het gebouw voor de huidige winkelfunctie een aantal beperkingen.

Met de nieuwe gevels wordt het verspringen van de rooilijn opgelost. Langs de gevels word deels volume weggenomen (brug, overstekken) en volume toegevoegd (uitvullen hoek boven hoofdentree en de ruimte voor de trappenhuizen).

La Vie Bijenkorf Utrecht

De nieuwe gevels zijn opgebouwd uit een structureel beglaasde vliesgevel met horizontale RVS stroken. Deze gevel zorgt in de winkel voor maximale interactie tussen het interieur en de stad. In de nieuwe kantoren wordt door de vliesgevel veel daglicht voorzien.

De RVS beplating van de bestaande kantoorgevels worden aan de buitenzijde vervangen door geƫmailleerd glazen panelen. Op deze manier wordt de overlast van de bouw voor de huidige kantoorgebruikers zoveel mogelijk beperkt.

La Vie Bijenkorf Utrecht