Nieuwe vestiging Wagamama en Starbucks in The Bank

13 maart 2012
The Bank, Amsterdam

De begane grond en de daar ondergelegen ruimtes van The Bank, die in de transformatie van gesloten bankgebouw naar The Bank zijn ontsloten naar de omliggende straten, raken steeds verder gevuld met publieke functies. Naast Marqt en de Ajax Experience hebben restaurant Wagamama en Starbucks hun deuren geopend.

Wagamama is gevestigd aan de Amstelstraat op de plaats waar voorheen de expeditieruimte van het bankgebouw was gelegen. Dit deel van de Amstelstraat komt weer tot leven met de komst van dit internationaal succesvolle restaurant. Het ontwerp van het interieur van Wagamama is van de hand vanĀ architectuurcentrale Thijs Asselbergs.

Starbucks is gevestigd aan het Rembrandtplein in de voormalige kelders van het gebouw. Grote puien met ramen en de toegang tonen het interieur van deze prachtige vestiging van de internationaal vermaarde koffieonderneming. Het ontwerp van Starbucks is van de hand vanĀ Liz Muller.

The Bank, Amsterdam

Het Rembrandtplein heeft met de komst van Starbucks naast de Ajax Experience ook aan deze zijde van het plein een volwaardige horecafunctie. In de nabije toekomst zal restaurant Vapiano haar deuren openen aan de Amstelstraat waarmee het volledige areaal aan commerciele ruimtes in de plint zal zijn gevuld. Een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit prachtige gebouw is daarmee aangebroken waarin het gebouw en het oostelijk deel van de binnenstad eindelijk een echte verbintenis met elkaar aangaan.