Olympic Hotel verkocht aan Chinese investeerders

23 februari 2017
OlympicHotel_Rijnboutt

Het in reeds in aanbouw zijnde ‘sporthotel’ te Amsterdam is verkocht aan Chinese investeerders. Het hotel met 309 kamers wordt medio oktober 2018 geopend. Zowel het vastgoed als exploitatie komen in dezelfde handen.

Het betreft een investeringscombinatie van managing director Alex Chang, Kunshang en Wenzhou Tonyong Locks, een van de grootste slotenmakers ter wereld van de familie Zhang (in Nederland bekend van o.a. Abus en Axa). Hotel ontwikkelaar UHRE (Chris Luken) is verkopende partij. Over de verkoopprijs wordt geen mededeling gedaan.

De locatie aan het IJsbaanpad is uniek; het hotel verrijst in de bocht van de stadiongracht naast het Olympisch Stadion, midden in de “Sportas”. Het hotel zal zich richten op (internationale) sporters, zakenmensen (Zuidas en Rai) en Leisure gasten. Aan de zijde van het Olympisch Stadion komt een groot terras en aanlegsteiger voor boten.

“Straks kun je vanaf de hoger gelegen kamers de sportwedstrijden -en events in het stadion zien, en wie weet misschien wel genieten van de Olympische spelen 2028” aldus Alex Chang.