Omgevingsvergunning Catharinasteeg

18 maart 2014
Catharinasteeg Aalmarkt Leiden visualisatie gebied

Gemeente Leiden heeft a.s.r. vastgoed ontwikkeling een omgevingsvergunning verleend voor de ontwikkeling van de Catharinasteeg.

Met veel aandacht voor het behoud van de historische waarden heeft a.s.r. vastgoed ontwikkeling in nauw overleg met de gemeente een bouwplan ontwikkeld voor het nieuwe winkelgebied in het Stadsgehoorzaalblok. Het plan omvat een winkelstraat (Catharinasteeg), waaraan een mix van grote en middelgrote ruimten voor de vestiging van winkels is bedacht met appartementen op de bovenverdiepingen.

Na de eerdere bekendmaking dat a.s.r. vastgoed ontwikkeling 76% van de winkels heeft verhuurd, heeft de gemeente deze week de omgevingsvergunning afgegeven. Dit betekent een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het Aalmarktproject. Met de komst van de Catharinasteeg en de herontwikkeling van het naastgelegen Waagblok – een ontwikkeling van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en Provast – wordt een echt winkelcircuit gecreëerd en de winkelstructuur veel aantrekkelijker voor de consument. Het gehele Aalmarktproject zal de Leidse binnenstad een enorme ‘boost’ geven.

Meer informatie op www.catharinasteeg.nl Bron: a.s.r. vastgoed ontwikkeling