Oplevering The Bank

08 juni 2010
The Bank, Amsterdam

Na meer dan zeven jaar te hebben gewerkt aan de herstructurering van het voormalig hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Herengracht, Utrechtsestraat, Rembrandtplein en de Amstelstraat is het eindelijk zover. Medio juni wordt The Bank, met meer dan 40.000m² vloeroppervlak, opgeleverd door Bouwbedrijf Midreth aan Kroonenberg Groep. Het gebouw dat een zo belangrijke schakel vormt in haar omgeving komt eindelijk tot leven.

In maart opende Marqt al de deuren aan de Utrechtsestraat waarmee de eerste winkelfunctie in het gebouw is ingevuld. Het overgrote deel van het vloeroppervlak is bestemd tot kantoorruimte die op hoog niveau is afgewerkt. In het gemeentelijk monument is een “state of the art” kantooromgeving gemaakt die met kop en schouders uitsteekt boven het huidige aanbod van kantoorgebouwen in Amsterdam. De parkeergarage zal worden geëxploiteerd door Parkking.

The Bank, Amsterdam

Met de realisatie van dit project is een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving; niet alleen is de uitstraling van het gebouw ingrijpend verbeterd, maar met het toevoegen van nieuw programma is het gebouw nu echt verankerd aan het stedelijk weefsel waardoor het eindelijk weer tot bloei kan komen.

The Bank, Amsterdam