Rijnboutt adviseert bij realisatie Jumbo Foodmarkt Amsterdam

01 december 2014
Foodmarkt_0163 kopie
jumbo foodmarkt

Op woensdag 26 november opende retailer Jumbo zijn tweede Foodmarkt in Nederland. Na de spraakmakende eerste vestiging in Breda is een locatie gekozen op De Overkant in Amsterdam-Noord.

In de voormalige Stork-fabrieksloods is een bijzondere markt gebouwd rond het thema voeding, met diverse stands en restaurants die eten uit alle delen van de wereld bereiden, serveren en verkopen. De Foodmarkt is zo een bijzondere fusie van retail en horeca, met een educatieve, culturele en recreatieve invalshoek.

De monumentale loods is eigendom van woningcorporatie Eigen Haard en vormt samen met de evenementenlocatie Kromhouthal en het restaurant Stork een aantrekkelijk ensemble op De Overkant dat het gebied in de komende jaren onder de aandacht wil brengen van de Amsterdammer. Het samengaan van verschillende bijzondere functies moet brede doelgroepen aanspreken en aantrekken.

Jumbo Foodmarkt A'dam_0059 HR
jumbo foodmarkt

Richard Koek: “De loods is met verschillende ingrepen aan de nieuwe functie aangepast. Delen zijn vernieuwd, schoongemaakt en hersteld, en er zijn nieuwe kozijnen en glas geplaatst. De voorgevel is grotendeels weer in oude luister hersteld. De vloer is versterkt en het karakteristieke shed-dak is vernieuwd. Details en constructie zijn tot een expressief deel van de marktbeleving gemaakt. En op het voorterrein is, met een knipoog naar het vroegere industriële gebruik, een staalconstructie geplaatst die de loods met de openbare weg verbindt.”

Rijnboutt adviseerde Jumbo en Eigen Haard bij de totstandkoming van het project.