Rijnboutt bezoekt Octatube

Rijnboutt Academy

26 april 2018
HSB Tillburg

Als onderdeel van onze Rijnboutt Academy heeft een groep ontwerpers en technisch ontwerpers een werk bezoek gebracht aan Octatube in Delft.

Na een intensieve samenwerking in projecten in Amsterdam en Tilburg waarbij Octatube een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan ons ontwerp kon een aantal medewerkers zich laten inspireren door het verhaal van Octatube.

Het bedrijf dat zicht richt op een markt voor bijzonder staal-glas constructies werkt volgens een principe van “design and build”. Ontwerpers, constructeurs en gespecialiseerde bouwers werken gezamenlijk aan het realiseren van bijzondere en inventieve oplossingen voor gevels en daken.

Wij herkennen in deze aanpak belangrijke en waardevolle aanknopingspunten in onze werkwijze. Ook wij zien “ontwerpen” en “maken” niet als opvolgende processen maar werken in een iteratief proces waarin de kennisgebieden elkaar versterken en zo komen tot een kwalitatief goed ontworpen en duurzaam gebouwd resultaat.

Niek Koning en Jordy van der Veen van Rijnboutt hebben aan de medewerkers van Octatube onze visie op de bijzondere samenwerking gepresenteerd.

Constructeur Iris Rombouts en sales engineer Koos Fritzsche van Octatube hebben ons na hartelijke ontvangst met presentaties en rondleiding door werkplaatsen getoond hoe Octatube werkt.

HSB Tillburg
HSB Tillburg