Sloop V&D baant weg voor nieuw stadshart Tilburg

14 juli 2016
HSB Tillburg

Het Tilburgse stadshart gaat op de schop. Met de komst van Primark, Hudson’s Bay en een nieuwe winkelpassage hoopt de gemeente dat de binnenstad een nieuwe impuls krijgt. Dit gaat echter wel met een flinke verbouwing gepaard.

Voordat het Canadese warenhuis Hudson’s Bay haar deuren opent, ondergaat het gebouw dat tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat staat een flinke renovatie. Vanaf november wordt het pand verbouwd en zal daarna worden ingericht, de opening zal medio 2017 zijn, meldt het Brabants Dagblad.

Eind 2017 zal Primark officieel open gaan. Ook hier komt het nodige bouwwerk aan te pas, de sloop van stadskantoor-3, waar de Ierse retailer komt te staan, begint deze week.

Nieuwe passage

Ook wordt er een nieuwe overdekte passage gebouwd dat het Pieter Vreedeplein rechtstreeks met de Emmapassage verbindt. Hiervoor moet het huidige HEMA-pand waarschijnlijk wijken, al blijft de keten wel in de binnenstad meldt het Brabants Dagblad. De nieuwe route moet er in 2018 liggen. Tevens verdwijnt het Hendrikhof, daar wordt naast de passage een woontoren gebouwd.

Cees Jan Pen, van Fontys Hogeschool, ijvert altijd voor de versterking van de binnensteden en hij is blij met deze ontwikkeling. “Soms moet je rigoureuze stappen zetten, zoals slopen. Het pand van de V&D functioneert niet, dus dit is een goed idee.”

Bron: Vastgoedjournaal.nl