Tafel van Arcam editie ‘wonen’

15 oktober 2018
arcam

Vorige week vond de “Tafel van Arcam” plaats, een besloten avond voor de leden van Arcam, gevuld met inhoudelijke gesprekken, interessante collegae en niet onbelangrijk: heerlijk eten. Meer dan 80 genodigden waren te gast bij Rijnboutt, in het nieuwe kantoor op de kop van de Moermanskkade. Na het nuttigen van een glas van het een of ander nam het gezelschap plaats op de trap in het auditorium, met uitzicht over de Houthavens bij een ondergaande zon, een schitterende setting.

De avond werd afgetrapt met een presentatie van Bart van der Vossen over nieuwe vormen van collectiviteit in de woonomgeving, gevolgd door een pleidooi van Danielle Huls van Kettinghuls over de betekenis van een meer zintuiglijke benadering bij het ontwerpen aan de leefomgeving. Han Michel, zelfstandig adviseur stedenbouw en architectuur sloot de rij met een presentatie over woonkwaliteit, toegespitst op de woningplattegrond. De presentaties deelden de roep voor meer projecten op de middenschaal, de discussie spitste zich toe op de begrippen ‘collectiviteit’ (wat betekent stedelijke collectiviteit in het licht van haar virtuele pendant Facebook?) en woonkwaliteit (iedereen vindt het belangrijk, maar hoe kun je het realiseren?).

arcam

Na deze interessante presentaties en aansluitende discussies, gingen de gordijnen weer open en was het tijd voor het eten. Onder het genot van een bijzonder geanimeerde sfeer werden tot laat in de avond standpunten toegelicht en bediscussieerd.

Wilt u net als Arcam samen bij Rijnboutt een presentatie, informatieavond of netwerkborrel organiseren rondom onderwerpen als architectuur, landschap en stedenbouw? Wij bespreken graag de mogelijkheden om dit te faciliteren. Neem contact op met onze communicatieafdeling via press [at]rijnboutt.nl.

Fotografie: Luuk Kramer