Verbouwing de Bijenkorf La Vie halverwege

Nieuwe gevel aan de Lange Viestraat wordt zichtbaar

15 maart 2016
La Vie Bijenkorf Utrecht

De verbouwing van de Bijenkorf La Vie in Utrecht vordert. Op dit moment is in de Lange Viestraat de nieuwe gevel goed zichtbaar, terwijl aan de gevel in de St. Jacobsstraat nog volop gebouwd wordt.

Het gebouw had veel in- en uitspringende geveldelen en was oorspronkelijk ontworpen als winkelcentrum. Met name de erkers op de eerste verdieping zorgden voor veel schaduw op de etalages van de begane grond. In het ontwerp heeft het gebouw een rechte rooilijn gekregen met een volledig verglaasde gevel waardoor de Bijenkorf zichzelf kan etaleren op de begane grond, eerste en tweede verdieping.

La Vie Bijenkorf Utrecht

De kantoren zijn voorzien van nieuwe borstweringen, de bestaande kantoorpuien zijn gehandhaafd, ook om de kantoren te kunnen laten doorfunctioneren tijdens de verbouwing. De borstweringen zijn voorzien van geƫmailleerd glas passend bij de verglaasde gevel van de Bijenkorf.

La Vie Bijenkorf Utrecht

In de St. Jacobsstraat wordt het gebouw uitgebreid met een inpandige laad- en loshof en een extra kantoorvolume. Uiteindelijk zal de brug over de St. Jacobsstraat gesloopt worden waardoor deze straat beter zichtbaar wordt vanuit het centrum. Ook zorgt deze uitbreiding voor een duidelijker profiel van de St. Jacobsstraat.

La Vie Bijenkorf Utrecht

Het gebouw wordt uitgebreid in het binnengebied, deze verbouwingswerkzaamheden zijn niet zichtbaar vanaf de straat. De tweede verdieping -voorheen kantoorruimten met uitzicht op een groot dakvlak- zal straks een winkelverdieping van de Bijenkorf zijn. Bovenop het nieuwe dak van de tweede verdieping komt een daktuin waar de kantoorgebruikers uitzicht op krijgen.

La Vie Bijenkorf Utrecht