Video-impressie van De Barones na de verbouwing

herontwikkeling winkelcentrum in Breda

16 oktober 2014
De Barones Breda

Kroonenberg Groep gaat van start met de herontwikkeling van winkelcentrum de Barones in Breda. De sterk veranderde retailmarkt maakt het noodzakelijk het winkelcentrum een krachtige impuls te geven om weer klaar te zijn voor de komende decennia. In samenwerking met 3W New Development, Rijnboutt en KroesePaternotte zijn plannen ontwikkeld om de winkelruimtes op de etage uit te breiden tot op de begane grond, waardoor grotere units ontstaan. De etage wordt bereikbaar via de begane grond van de betreffende winkel. Met het samenvoegen van de winkelvloeren, verdwijnen de roltrappen uit de passage. Hierdoor ontstaat er ruimte voor een centraal plein met eigentijdse horeca.

Daarnaast wordt de winkelbeleving geoptimaliseerd door meer transparantie in het winkelbeeld. Door de hoge puien en gebruik van veel glas ontstaat er een open winkelstraat. Ook worden de bestaande entrees gerenoveerd en daardoor meer uitnodigend. In alle plannen worden bestaande huurders als H&M, V&D, Etos, Hugo Boss, Hout Brox, The Body Shop en Intertoys betrokken. De totale oppervlakte van het winkelcentrum (circa 28.000 m2) blijft nagenoeg ongewijzigd. Tijdens de werkzaamheden blijven alle winkels in het winkelcentrum gewoon open. Het streven is de werkzaamheden eind 2015 af te ronden.

De herontwikkeling van de Barones zorgt ervoor dat er ook nieuwe huurders kunnen worden aangetrokken. Recent heeft Kroonenberg Groep met The Sting een langjarige huurovereenkomst gesloten voor winkelruimte in de Barones. The Sting zal in totaal circa 1.800 m2 betrekken, verdeeld over de begane grond en de etage. The Sting is een winkelformule voor dames- en herenkleding met een diversiteit aan merken. De nieuwe winkel van The Sting zal geopend worden als de herontwikkeling is afgerond.