Vraag het nieuwe magazine van Rijnboutt aan!

18 juli 2019
Rijnboutt Magazine #11

‘Nieuwe collectieven’ editie #11

 

Eeuwenlang al lopen openbare ruimtes van de stad over in toegankelijke ruimtes. Van winkels en cafés, tot stadhuizen, begraafplaatsen en sportcomplexen. Met de vernieuwing van de stad maakt ook het ontwerp van die ruimte een verschuiving mee: van een ruimte die hoort bij een specifieke functie naar een multifunctioneel punt van ontmoeting of zelfs bestemming. Temidden van al deze strategieën en ideeën, belangen en gebruikers, rijst de vraag: van wie is de stad eigenlijk, om welk collectief gaat het, en hoe publiek is de publieke ruimte?

In deze 11e editie van het magazine met als titel “Nieuwe collectieven: Hoe publiek is de publieke ruimte?” gaan we met verschillende experts in gesprek over de veranderende ontwerpgave van de publieke ruimte en spiegelen we de grondbeginselen van de openbare c.q. publieke ruimte aan eigentijdse strategieën van toeëigening en collectief gebruik.

Rijnboutt Magazine #11 verschijnt in juni 2019. Wil je het magazine per post ontvangen? Stuur dan een mail naar press[at]rijnboutt.nl of geef het door aan je contactpersoon bij Rijnboutt. Wil je liever de digitale versie ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze digitale nieuwsbrief, je ontvangt dan een bericht zodra de online versie van het magazine is gepubliceerd.

Fotografie: Kees Hummel