Weelderig wonen aan het water

11 juni 2004
13124_vogelvlucht 02 LR

PERSBERICHT Rosmalen, 11 juni 2014

De bouw van woningproject de Vlondertuinen in De Groote Wielen is onlangs gestart. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 66 eengezinswoningen, zowel koop- als vrije sector huurwoningen. Het is gelegen op een eiland in de centrale waterplas van de wijk De Groote Wielen in Rosmalen. De grootte van de woningen varieert van 106 vierkante meter tot 149 vierkante meter.\

Rijnboutt is als architect verantwoordelijk voor het ontwerp van dit project. Bij het project zijn verder betrokken de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Hoedemakers Bouw en Ontwikkeling uit Rosmalen en Bouwinvest. De oplevering van het project vindt naar verwachting plaats medio 2015.

Het project De Vlondertuinen bestaat uit 66 woningen in de nieuwe woonwijk De Groote Wielen. “De woningen zijn gesitueerd op een kunstmatig eiland in de centrale waterplas van de Groote Wielen rondom een openbaar toegankelijk hof. De vorm van het eiland is een vijfhoek. Deze vorm maakt het eiland tot een autonoom object in het water”, licht architect Mattijs Rijnboutt toe.

vlondertuinen

Doelstelling van het project is om woningen te realiseren met een maximale beleving van het water rondom. Daarin is architect Rijnboutt uitstekend geslaagd: aan de waterzijde hebben alle woningen de beschikking over een tuin met aanlegsteiger en een vrij uitzicht over het water. Vanuit de woning kunnen de bewoners dag in dag uit genieten van de centrale waterplas, de natuur en de ruimte die typerend zijn voor de nieuwe woonwijk.

De entree van de woningen ligt aan een zeer ruim gemeenschappelijk hof. Het hof bestaat uit een groen hart met veel bomen en een aantal speelplekken. Ook zijn er 130 parkeerplaatsen opgenomen op het terrein.

vlondertuinen

Rijnboutt: “De situering van de woningen aan zowel het water als aan een groen hof geeft de woningen een unieke woonkwaliteit. De woningen variëren in oppervlakte en zijn verdeeld over drie verdiepingen. Elke woning heeft een ruime achtertuin met in het water een eigen aanlegsteiger. Aan de hofzijde heeft elke woning een berging. We hebben gekozen voor een rijke en warme architectuurstijl, met hoge raampartijen van vloer tot plafond en chique dakkapellen van metselwerk.”

vlondertuinen