WoonZorgComplex laat zich zien

17 september 2007
woonzorgcomplex

Zoals we eerder berichtten was het 15 maart eindelijk zover. Na een lang voortraject werd de eerste paal geslagen en kon er begonnen worden met de bouw van de drie blokken die gezamenlijk het WoZoCo (WoonZorgComplex) aan de Meeuwenlaan in Enkhuizen gaan vormen.

Het complex is opgebouwd uit drie losse bouwdelen. Het zuidblok bestaat uit een parkeerkelder met daarboven 28 seniorenwoningen. Het middenblok omvat een buurtcentrum, een kinderdagverblijf, een bibliotheek, een consultatiebureau, een sportzaal en een HOED (Huisartsen Onder Een Dak). Op de begane grond van het noordblok komt een apotheek met daarboven 36 eenheden voor begeleid wonen.

woonzorgcomplex

Nu de bouw een half jaar gevorderd is, worden de contouren van het complex in ruwbouw al goed zichtbaar. De parkeerkelder met hellingbaan en de eerste laag met woningen zijn reeds gestort en ook de balkons voor deze woningen hangen op hun plek. Deze balkons hebben uitzicht over het water langs de Vogelkerslaan.

Samen met het zuidblok groeien ook het midden- en noordblok op gelijke voet mee, waarbij binnenkort de staalconstructie voor de sporthal op de tweede verdieping van het middenblok geplaatst zal gaan worden. Het hoogste punt voor dit deel van het plan is dus bijna bereikt.

woonzorgcomplex

De naar voren en achter springende kozijnen zijn kenmerkend voor het ontwerp. Verschillende van deze kozijnen staan reeds op hun plaats. Zodra de metselaars een start hebben gemaakt met de metselwerk banden in de gevel, zal echt duidelijk worden hoe de gebouwen er uiteindelijk uit gaan zien.

woonzorgcomplex

Het lijkt het er op dat de opleverdata voor de verschillende blokken zeker gehaald gaan worden en de stad Enkhuizen halverwege 2008 een multifunctioneel complex rijker is.