Zorgwoningen in Ouderkerk zijn opgeleverd

14 mei 2018
Woonzorgcomplex Theresia Ouderkerk aan de Amstel omgeving

Bébouw Midreth heeft 62 zorgappartementen in Ouderkerk aan de Amstel opgeleverd. Ouderen met een zorgvraag en 75-plussers hebben voorrang in de toewijzing van appartementen in het gebouw genaamd de Gijsbrecht.

Het Bouwinvest Healthcare Fund verhuurt deze vrije sectorhuurwoningen aan senioren, in samenspraak met Zonnehuisgroep Amstelland (ZHGA) en de gemeente Ouder-Amstel. Hiermee is het totale project opgeleverd, nadat eerder dit jaar het Zonnehuis Theresia al werd opgeleverd. Op deze locatie is plek voor 45 mensen met een zware zorgvraag, die een woning kunnen huren van ZHGA.

Bewoners krijgen in hun nieuwe onderkomen, dat alvast is ingericht voor een toekomstige zorgvraag, te maken met gastvrouw ‘Gijs’. Zij is meerdere malen per week aanwezig om de bewoners persoonlijke aandacht, lichte ondersteuning en levendigheid te bieden. Ook helpt ze met het organiseren van praktische diensten, zoals maaltijdservices, internethulp of fysiotherapie. Gijs zorgt bovendien voor de samenwerking met het Zonnehuis Theresia, dat op verzoek extra service en comfort kan bieden.

De Gijsbrecht is de moderne variant van serviceflats en aanleunwoningen, volgens Bouwinvest. Het bedrijf stelt een ‘hospitality concept’ te bieden. Bouwinvest heeft naar eigen al lange tijd ervaring met dergelijke serviceconcepten voor reguliere huurwoningen. Erwin Drenth, Director Dutch Healthcare Investments bij Bouwinvest: “Het concept past uitstekend bij onze visie op zorg en wonen. Het doel is om de bewoners zo lang mogelijk op aangename wijze zelfstandig thuis te laten wonen.”

Nauwe samenwerking

Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en Bouwinvest Healthcare Fund hebben Zonnehuis Theresia en de zorgappartementen in de Gijsbrecht ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeente Ouder-Amstel en belanghebbenden. Het ontwerp van de twee gebouwen is van architectenbureau Rijnboutt in Amsterdam.

Lees het artikel: https://www.skipr.nl/actueel/id34586-zorgwoningen-in-ouderkerk-zijn-opgeleverd.html