Karianne Vandenbroucke

Senior Architect Erfgoed

Karianne Vandenbroucke_website_fotograaf Ineke Oostveen

Na afronding van haar studie tot ingenieur-architect aan de Katholieke Universiteit Leuven (België), heeft Karianne de postdoctorale opleiding Master of Science in Conservation of Monuments and Sites gevolgd aan het Raymond Lemaire International Centre of Conservation. Ze is haar loopbaan begonnen met een stage bij restauratie-ingenieur Mezzadri in Italië, waarna ze een aantal jaar heeft gewerkt bij zowel architectenbureau Fritz als Rappange & Partners Architecten, beide gespecialiseerd in restauratie. Daarna is ze zes jaar werkzaam geweest als restauratiearchitect bij Vereniging Hendrick de Keyser.

Deze ruime ervaring heeft Karianne meegenomen naar Rijnboutt en sinds 2016 is ze hier werkzaam als erfgoedspecialist. Karianne heeft bij Rijnboutt het omgaan met erfgoed een stevigere basis gegeven. Aan de ene kant door de inbreng van haar kennis en ervaring, maar ook door het begeleiden en opleiden van medewerkers die te maken hebben met gebouwd erfgoed. Het resultaat van deze dialoog heeft in mei 2020 geleid tot de publicatie van haar boek ‘Mag dit weg’.

Haar voorliefde voor geschiedenis is mede de reden dat Edinburgh haar favoriete stad is: “Daar liggen de historische lagen van de stad letterlijk naast en boven elkaar en is ook de invloed van de natuurlijke ligging op de groei van de stad heel afleesbaar.”

Karianne Vandenbroucke_website_fotograaf Ineke Oostveen